By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 07 / 2012 Wandelen door de Weense wijngaarden


Wenen is de enige stad in Europa die binnen zijn grenzen wijngaarden heeft. En dan hebben we het niet over een paar wijnranken op een verloren heuvelrug maar over een oppervlakte van zo'n 700 hectare. Een bezoek is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten over de stad maar op 29 en 30 september vinden de jaarlijkse wandeltochten door de wijngaarden plaats. Uniek, want het mag alleen in dit weekeinde.

Er zijn maar liefst 230 wijnbouwers in Wenen en die zitten vanwege de gunstige klimatologische omstandigheden allemaal in de wijngebieden rond Kahlenberg, Nussberg, Bisamberg en Mauer.

Inwoners en toeristen kunnen de zaterdag en zondag tussen 11.00 en 21.00 uur kiezen tussen 2 wandelingen. Route 1 gaat van Neustift am Walde naar Nussdorf. Op deze route liggen de wijnhuizen Sievering, de Wien Cobenzl winery en Grinzing, stuk voor stuk mooie wijnhuizen en 'Heurigen', dit zijn traditionele wijnlokalen waar de eigen wijnen worden geschonken en waar je ook uitstekend kunt eten.  

Route 2 loopt van Strebersdorf naar de bekende Heurige Stammersdorf. Deze trail van 10 kilometer heeft mooie uitkijkpunten en verschillende Heurigen waaronder die van het wijngoed Wieninger. Overigens kan men de trajecten inkorten door het openbaar vervoer te gebruiken. Op de website www.wien.info kan men ook de routes bekijken.

People in the vineyards, with a view of Vienna

Weingut Hajszan
U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

© WienTourismus / Peter Rigaud

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links