By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 07 / 2012 Wenen voor kinderen


Regen of zon, de Oostenrijkse hoofdstad biedt de kleintjes een grote keuze aan indoor en outdoor vertier. Leuke tip: kinderen tot 6 jaren reizen gratis met het openbaar vervoer en tijdens de schoolvakanties en op zondagen geldt dat ook voor kinderen tot 15 jaar. Verschillende musea in Wenen bieden gratis toegang voor jongeren tot 19 jaar. Ook speciale kinderrondleidingen waaronder een Sisi toer in het Hofburg Paleis waar je natuurlijk ook het Vlinderhuis in de tuin moet bezoeken. Gegarandeerd een hoogtepunt tijdens je bezoek aan Wenen: het uitkijkpunt van de Donau toren op 150-meter hoogte. Een van 's werelds mooiste dierentuinen is de Schönbrunn Zoo (meer dan 250 jaar oud), ben je 10 jaar of ouder, dan zijn er voor jou speciale avondrondleidingen met infrarode camera's!

Een bezoek aan het attractiepark in Prater staat hoog op het verlanglijstje van veel kinderen en wat is er leuker dan een rit in de toeristische Ring Tram langs de bekende Ringstrasse: door middel van een koptelefoon en beeldschermen krijg je in verschillende talen tekst en uitleg over de bezienswaardigheden. Op de website www.wien.info vind je onder de button 'Families' een enorme hoeveelheid informatie en suggesties voor attracties en ander kinderplezier waaronder de beste ijswinkels, kledingzaken voor kinderen, restaurants en meer. Ook kan men er de Vienna tips for all the family brochure downloaden.

Merry-go-round in the Prater

Prater: Ringelspiel
U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

© WienTourismus / Karl Thomas

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links