By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 07 / 2012 Mijn Wenen


Mijn favoriete plek:
Ik heb in Wenen theaterwetenschap gestudeerd, dat pand bevindt zich in de Michaelerkoepel van de Hofburg. Komende van de Ringstrasse heb je een fantastisch uitzicht over de Heldenplatz, de Hofburg, het Parlement, de musea, het Burgtheater en het  Rathaus - beste tijdstip is bij het vallen van de avond als de gebouwen in het rode zongloed staan.

Mijn culturele tip:
Het theater an der Wien heeft een onopvallend exterieur maar binnen is het wondermooi, en een akoestiek waar zelfs het operagebouw niet aan kan tippen.  In 2010 voerde Ruzowitzky daar de opera „Der Freischütz" op. Het pand - gebouwd in 1801 - heeft een veelbewogen geschiedenis.

Mijn culinaire tip:
Ik vind „Skopik & Lohn" in het 2e district een leuke tent, omdat het een traditioneel Weens restaurant is - en zeer modern.

Mijn winkeltip:
Ik doe vaak boodschappen op de Naschmarkt, en dan in het bijzonder in de Aziatische winkels omdat ik graag mag koken. De markt en omgeving is voor mij een van de levendigste buurten van de stad waar jong en oud, hip en ouderwets, inwoners van Wenen en toeristen elkaar treffen.

Wat men absoluut moet gaan zien:
De afgelopen jaren is het Donaukanaal behoorlijk opgeknapt. Aan de linkeroever spectaculaire architectuur en onder aan de kade kekke bars en restaurants zoals Summerstage, Tel Aviv Beach of Flex.

Stefan Ruzowitzky

Stefan Ruzowitzky
U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

© Josef Fischnaller

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links