By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 05/2012 Bécs nyári zenei kínálata


Egyedülálló zenei élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a Bécsi Filharmonikusok Schönbrunni kastélyparkban adott „Nyáréji koncertjeire". 2012. június 7-én a világhírű zenekar a Habsburgok egykori nyári rezidenciáján lép fel, a barokk parkban található Neptun-szökőkút előtt. Az ingyenes szabadtéri koncertet idén a venezuelai karmester, Gustavo Dudamel vezényli, aki többek között a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar zenei vezetője. A szabadtéri koncertek a 29. Duna-szigeti Fesztiválon is ingyenesek, a zenei kínálatban azonban jelentős eltérést mutat. 2012. június 22-től 24-ig a Duna-szigeten kialakított, mintegy 4,5 kilométer hosszú fesztiválterületen egyedülállóan változatos zenei program várja a látogatókat: a kínálat a hagyományőrző sramlizenétől az aktuális slágerlisták éllovasaiig terjed. A bécsiek kedvenc szigetén rendezett hatalmas parti évről-évre mintegy hárommillió látogatót vonz.

A világzenétől, a jazzen át a rockig számos stílusirányzat képviselteti magát a Bécsi Jazzfesztiválon, amelyet 2012. június 25. és július 9. között rendeznek a város legszebb színpadain, amelyek között olyan rendkívüli helyszínek is találhatóak, mint a Bécsi Állami Operaház, a Múzeumi Negyed és a Városháza árkádos udvara. A programkínálatban olyan fénypontok találhatóak mint a Rufus Wainwright & Band (2012. július 6.) és az Eric Burdon & The Animals fellépése. Aki a fiatal bécsi popgeneráció munkásságát szeretné megismerni, annak a Popfesztiválra kell kilátogatnia. 2012. július 26-tól 29-ig a Karlsplatzon várják az érdeklődőket ingyenes belépés mellett.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links