By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 05/2012 A divat nyara


A „MQ Summer of Fashion" két kiállítással startol 2012. június 14-én. A mumokban (www.mumok.at) rendezett „Reflecting Fashion. Művészet és divat a modernizmus kezdetétől" című kiállítás a ruházattal és a divattal, mint a művészet alapvető alkotóelemével foglalkozik, amely az 1960-as évek közepétől olyan művészeknél kezd meghatározó szerepet játszani, mint Ellsworth Kelly, Vito Acconci vagy Daniel Buren. A Technosensual. where fashion meets technology", a „freiraum quartier 21 International" (www.quartier21.at) kiállítása elektronikus textíliákat és hordható technológiákat mutat be. Zárásként egy Fashion-party várja az érdeklődőket a mumok egykori istállóépületében. A nyitó hétvégén, június 15-én a Bécsi Divat, Dizájn és Textil Kollégium divatbemutatójára is sor kerül, majd június 16-án „Benoit Maubrey. Audio Ballerinas" címmel tekinthetnek meg az érdeklődők egy performance-ot, amelynek középpontjában az elektroakusztikus ruhák állnak. Mindemellett egy „fotóautomataparti" is várja a vendégeket.

A Múzeumi Negyedben található intézmények, mint a mumok, a Bécsi Műcsarnok, a Leopold Múzeum, a Bécsi Táncnegyed és a Zoom Gyermekmúzeum mellett a kulturális negyeden kívül található kulturális és művészeti létesítmények is részt vesznek a „MQ Summer of Fashion" kezdeményezésben. A kiemelkedő fénypontok közé tartozik például Lucia Glass táncelőadása a Bécsi Táncnegyeddel közösen, a frame[o]ut filmfesztivál megnyitója a divatblogger Diane Pernet részvételével, valamint a speciális idegenvezetések a Bécs Múzeum nyilvánosság előtt egyébként zárva tartott divatraktárában, amely Európa egyik legátfogóbb divatgyűjteményével rendelkezik. A Természettudományi Múzeum egy több évezredet átölelő történelmi divatbemutatót tart a kőkortól a barokkig, míg a divatbloggerek egy bolhapiacot szerveznek, valamint a Biorama „Fair Fair" piacot az ökodivat és a fenntartható élelmiszerek jegyében. Egy bécsi építészcsapat, a PPAG által a Múzeumi Negyed udvarán létrehozott kifutó képezi a rendezvények építészeti keretét. Az eseménysorozat zárását a 2012. szeptember 12-től 16-ig tartó „MQ Vienna Fashion Week" (www.mqviennafashionweek.com) jelenti, ahol osztrák és nemzetközi divattervezők kollekciói tekinthetőek meg.

MQ Summer of Fashion

2012. június 14.-szeptember 16.

Múzeumi Negyed, 1070 Bécs
www.mqw.at/SoF

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links