By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 04/2012 Vara modei


"MQ Summer of Fashion" începe pe 14.6.2012 cu două expoziţii. Expoziţia "Reflecting Fashion. Artă şi modă din epoca modernă" din mumok (www.mumok.at) se concentrează pe îmbrăcăminte şi modă ca parte esenţială a artei, aspect care începând din anii 1960 a jucat un rol important mai ales pentru artişti ca Ellsworth Kelly, Vito Acconci sau Daniel Buren. A doua expoziţie, "Technosensual. where fashion meets technology", din "freiraum quartier 21 International" (www.quartier21.at) va prezenta textile electronice şi tehnologii purtabile. Prin încheiere se va organiza o petrecere fashion la mumok-Hofstallungen. În plus, week-end-ul inaugural ne va încânta şi cu o prezentare de modă a Colegiului de Modă-Design-Textile, care va avea loc pe 15.6, iar pe 16.6 ne vom delecta cu un recital al "Benoit Maubrey. Audio Ballerinas", care vor purta ţinute electro-acustice. În încheiere suntem invitaţi la "Photoautomatenparty".

 

Pe lângă instituţiile din MQ, la "MQ Summer of Fashion" vor participa şi alte instituţii culturale şi artistice din Viena. Printre atracţiile deosebite ale acestui eveniment se numără spectacolul susţinut de dansatoarea Lucia Glass în colaborare cu Tanzquartier Wien, festivitatea de deschidere a festivalului de film frame[o]ut cu Diane Pernet, blogger-iţă de modă, precum şi vizitarea depozitului de modă de la Muzeul Viena, care în mod normal nu este deschis pentru public şi unde se află una dintre cele mai mari colecţii de modă din Europa. Muzeul de Istorie Naturală va găzdui o incursiune istorică în lumea modei, începând de la Epoca de Piatră până la Baroc, iar blogger-ii de modă vor organiza un târg, numit "Piaţa Fair Fair", cu minunate articole eco şi alimente bio. Centrul architectonic al întregului eveniment îl reprezintă podiumul din curtea MQ, creat de echipa de arhitecţi PPAG. Finalul grandios al evenimentului este "MQ Vienna Fashion  Week" (www.mqviennafashionweek.com), care va avea loc în perioada 12.9 - 16.9.2012 şi unde vor fi prezentate colecţii ale creatorilor de modă austrieci şi internaţionali.

 

MQ Summer of Fashion

14.6.-16.9.2012

MQ, 1070 Viena
www.mqw.at/SoF (online începând din mai 2012)

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links