By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 04 / 2012 Groene taxi’s en Faxi’s in Wenen


Sinds 2011 kent Wenen een taxicentrale waarvan de vloot met 150 milieuvriendelijke hybride auto's of auto's op gas is uitgerust. Een groene taxi is eenvoudig te bestellen wanneer men het nummer 40100 draait en naar een Green taxi vraagt. De taxi is te herkennen aan de speciale markering en kost hetzelfde als de 'standaard' benzine taxi.

Natuurlijk is de stad ook uitstekend per fiets te ontdekken.  De stad heeft een fietspadennetwerk van 1200 kilometer (!) en toeristen en inwoners hebben de beschikking over 1200 Citybikes die op 90 fietsstations gehuurd kunnen worden. Men mag de fiets op ieder station weer afleveren.

Wie niet liever zelf fietst maar toch het milieu een warm hart toedraagt kan kiezen voor de 'Faxi' fietstaxi. Een soort riksja met plaats voor 2 passagiers. De aerodynamische fiets wordt door de bestuurder met spierkracht aangedreven en kan wanneer dat nodig is de elektromotor inschakelen. De Faxi kan vooraf besteld worden voor een rondrit of gewoon ter plekke aangehouden worden.

Sinds medio 2010 rijdt de metro van Wenen 24 uur per dag in het weekend en op feestdagen  24 uur per dag. Nachtbrakers kunnen s nachts ‚met de alle vijf lijnen naar 101 stations rijden - de metro rijdt ieder kwartier.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links