VIDEO: Schönbrunn

Download Video (mp4, 154MB)

Download Video transcript

Istoria palatului Schönbrunn începe în anul 1642 cu un palat pentru recreere ridicat în acest areal. Palatul şi complexul de grădini au fost complet renovate în 1743 sub împărăteasa Maria Theresia. În palatul Schönbrunn s-a născut împăratul Franz Joseph, care şi-a petrecut de asemenea şi ultimii ani de viaţă aici. După moartea sa, complexul a intrat în administrarea noii Republici. 45 din cele 1441 de camere ale fostei reşedinţe de vară a Habsburgilor sunt deschise publicului pentru vizitare. Interiorul este decorat în stil Rococo, cu ornamente din foiţă de aur de 14 karate, lustre de cristal de Boemia şi şemineuri. Tapetată cu lemn de trandafir şi cu miniaturi preţioase din India şi Persia, Camera Milioanelor (Millionenzimmer) se numără printre cele mai frumoase încăperi decorate în stil rococo.

Ansamblul de grădini baroce al palatului Schönbrunn a păstrat în mare măsură structura lărgită pe care Maria Theresia i-a dat-o în ultimul deceniu al vieţii sale. Aleile în formă de stea ale parcului cu o suprafaţă generoasă alcătuiesc împreună cu axa centrală a palatului o simetrie perfectă. Zonele verzi, elaborate şi artistice, sunt întrerupte pe alocuri de mici piaţete cu fântâni şi statui de grădină. Printre cele mai frumoase clădiri ale parcului se numără şi Gloriette şi Casa palmierilor.

În 1752 a fost deschisă în parcul palatului o menajerie şi astfel Grădina zoologică Schönbrunn este cea mai veche grădină zoologică din lume. Ansamblul a fost nominalizat în 2009 şi 2010 de către expertul zoo Anthony Sheridan ca fiind cea mai bună grădină zoologică din Europa. Spaţiile pentru animale sunt generoase şi apropiate de mediul natural, iar cele aproximativ 2 milioane de vizitatori anuali pot admira peste 500 de specii de animale. Grădina zoologică Schönbrunn a înregistrat tot mereu succese în reproducerea animalelor. Deja în 1906 venea pe lume la Viena primul pui de elefant african născut în captivitate din lume. În 2007 a venit pe lume în mod natural un pui de urs panda pe nume Fu Long, iar în luna august 2010 avea să fie urmat de fratele său Fu Hu.

Vă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

Schloss Schönbrunn

 

 

 

 

 

2341, Schloss Schönbrunn: Das PalmenhausVă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

Palmenhaus

 

 

 

 

 

30915, Schloss Schönbrunn: Tiergarten, PandasVă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

Schönbrunner Tiergarten

Palatul Schönbrunn

Schönbrunner Schlossstraße, 1130 Viena
www.schoenbrunn.at

Grădina zoologică Schönbrunn

Maxingstraße 13b, 1130 Viena
www.zoovienna.at

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *