Donaukanaal lonkt met enorm aanbod aan terrassen

U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

Strandbar Herrmann

 

 

 

 

 

Pionier van het eerste uur is Summer Stage dat reeds medio 90-er jaren zijn deuren opende. Naast een prima terras kan men er bijvoorbeeld ook jeu-de-boulen, volleybal spelen, bands treden er op en er worden culturele evenementen georganiseerd. Iets verder stroomafwaarts en in de buurt van de populaire muziekclub Flex ligt Motto am Fluss. Het is het vertrekpunt voor snelle veerdiensten naar de stad Bratislava maar tevens een sjiek restaurant, coffeeshop en uiteraard met een groot terras.

Opvallende verschijning in het Donaukanaal is het Badeschiff dat je letterlijk mag interpreteren - je kunt hier vanaf april in een openluchtbad aan boord zwemmen en op het zonnedek bruin worden! Ook de smaakpapillen worden hier vertroeteld: het restaurant Holy Moly heeft twee GaultMillau kokmutsen.  Een andere plek om relaxt te hangen en te loungen is  Strandbar Herrmann met een echt strandzand, ligstoelen, prima bar en hippe muziek.

Aan de linkerzijde van het Donaukanaal tussen de Augartenbrug en de Salztorbrug zit een ruim aanbod aan bars en clubs.  De Adria Wien is een populaire ontmoetingsplek voor locals; het heeft een eigen zandstrand met bar, restaurant en een nieuw glazen paviljoen.  Even je vrienden een

e-mail berichtje sturen - er is gratis wifi. Iets verderop zit Tel Aviv Beach met een mediterraans oosterse keuken,  swingende muziek van DJ's en eveneens een zandstrand. Nieuw dit jaar is het Wiener Schützenhaus wijnlokaal dat mei opent: de tuin grenst direct aan het kanaal.

U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

Summer Stage

Summer Stage

Rossauer Lände, 1090 Wenen
www.summerstage.at

Flex

Augartenbrücke, 1010 Wenen
www.flex.at

Motto am Fluss

Schwedenplatz, 1010 Wenen
www.motto.at

Badeschiff

tussen Schwedenplatz en Urania, 1010 Wenen
www.badeschiff.at

Strandbar Herrmann

Herrmannpark bij Urania, 1010 Wenen
www.strandbarherrmann.at

Adria Wien

Höhe Salztorbrücke, 1020 Wenen
www.adriawien.at

Tel Aviv Beach

Höhe Herminengasse, 1020 Wenen
www.tlvbeach.at

Wiener Schützenhaus

Obere Donaustraße 26, 1020 Wenen
opent mei 2011

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *