Kekke budget hotels openen in Wenen

U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

Wombats City Hostel The Naschmarkt

 

 

 

 

 

De lobby van het in maart geopende Wombats City Hostel The Naschmarkt doet je door de zitbanken en warme kleuren denken aan een trendy coffeeshop. Het hotel is een vrolijk kleurenpalet met een groene ontbijtzaal en een bar met een bonte mix van rood, bordeaux en paars. Twee bekende Weense interieurarchitecten - Barbara Ambrosz en Karin Santorso  - tekenden voor het ontwerp. Verdeeld over 5 verdiepingen telt de hostel 123 kamers met eigen douche, ontbijtzaal, bar, gratis wifi  en een wasserette.

Eveneens afgelopen maart opende het  3-sterren 25hours Hotel Wien in het 7e district nabij het Museumkwartier.  Bijzonder is dat het hotel nu alleen nog 34 suites heeft - 187 kamers zijn naar verwachting eind 2012 gereed. Het interieur van het hotel en de kamers is volledig op het circusleven geïnspireerd. De suites -afmetingen tussen 32 en 55m²- zijn voorzien van kitchenette dus ook voor langer verblijf geschikt.

In de winter van 2011 krijgt Wenen meer betaalbare accommodaties met het low budget hotel Motel One dat maar liefst 440 kamers heeft.  Het is het tweede hotel dat de low budget keten in Oostenrijk bouwt (de andere staat in Salzburg) en zal twee sterren krijgen.  Het wordt gevestigd naast het Westbahnhof treinstation.

In oktober dit jaar opent de Meininger Groep twee nieuwe moderne driesterren hotels: Het Meininger Hotels Wien Downtown Franz met 130 kamers aan de Rembrandtstrasse nabij de Augraten brug en het Downtown Sissi hotel aan de Schottenring.

25hours Hotel Wien, PIU kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

25hours Hotel Wien

Wombats City Hostel The Naschmarkt

Rechte Wienzeile 35, 1040 Wenen
www.wombats-hostels.com

25hours Hotel Wien

Lerchenfelder Strasse 1-3, 1070 Wenen
www.25hours-hotels.com

Motel One Wien-Westbahnhof

Europaplatz, 1150 Wenen
opens winter 2011
www.motel-one.com

Meininger Hotel Wien Downtown Franz

Rembrandtstrasse 21, 1020 Wenen
opens October 2011

Meininger Hotel Wien Downtown Sissi

Schiffamtsstrasse 15, 1020 Wenen
opens October 2011
www.meininger-hotels.com

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *