Τα καλύτερα της Βιέννης – ρομαντικές τοποθεσίες

You can also download a print-ready version of this image. Download here

 

 

 

 

 

 

Δαιδαλώδη σοκάκια, αψιδωτές αυλές, όμορφα ανάκτορα- η ιστορική παλιά πόλη της Βιέννης είναι επίσης ρομαντική στην καρδιά. Στα πιο ιστορικά μέρη της πρωτεύουσας γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, οι δρόμοι είναι ακόμη πλακόστρωτοι, όπως πριν από αιώνες. Ένας περίπατος κατά μήκος των Blutgasse και Domgasse μοιάζει με ταξίδι στο παρελθόν. Τα εντυπωσιακά κτίρια της εποχής Biedermeier στην 7η συνοικία και τη γειτονιά Spittelberg είναι ιδανικό σκηνικό για ένα ρομαντικό περίπατο.

Η Βιέννη αποκαλύπτει τον πιο ρομαντικό της χαρακτήρα την άνοιξη, την εποχή της αγάπης. Οι καστανιές στο πάρκο Πράτερ ανθίζουν, χιλιάδες τριαντάφυλλα μοσχοβολούν στους κήπους του Volksgarten, ενώ οι ολάνθιστες πασχαλιές στη Heldenplatz πλημμυρίζουν με ευωδιά τον αέρα και τα άλλα πάρκα της πόλης. Μια βόλτα με παραδοσιακή άμαξα με άλογα, το fiacre, είναι άλλος ένας δημοφιλής τρόπος εξερεύνησης των πιο ρομαντικών σημείων της Βιέννης. Οι λάτρεις της παρθένας φύσης θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τα περίχωρα της πόλης και τους αμπελώνες της 19ης συνοικίας. Το πλούσιο πράσινο και το κελάηδισμα των πουλιών στα Δάση της Βιέννης είναι ένα ευχάριστο σκηνικό για να θαυμάσετε μερικές από τις ομορφότερες και συγκλονιστικότερες απόψεις της μητρόπολης της Αυστρίας. Ο καλύτερος τρόπος να κλείσει η ημέρα είναι σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα κρασοπουλιά στο Heuriger, την -από αμνημονεύτων χρόνων- Μέκκα των νέων ερωτευμένων ζευγαριών. Η κρουαζιέρα στο Δούναβη είναι πάντα ειδυλλιακή εμπειρία, ειδικά υπό το φως της πανσελήνου.

Φυσικά, οι αθεράπευτα ρομαντικοί θα βρεθούν στο στοιχείο τους σε κάποιον από τους αναρίθμητους χορούς που διοργανώνονται όλο το χρόνο, όχι μόνο την περίοδο του Καρναβαλιού. Ευκαιρία για ένα ρομαντικό βράδυ με χορό, είναι το Volksgarten Tanzcafé, όπου τάνγκο, τσα τσα και ντίσκο περιλαμβάνονται στο μενού, ή στο κατάστρωμα ενός από τα κρουαζιερόπλοια στο Δούναβη. Επίσης, η Βιέννη είναι ο τέλειος προορισμός για το γάμο των ονείρων σας. Μερικοί από τους χώρους που συμπεριλαμβάνονται στα αξιοθέατα της πόλης είναι το Ανάκτορο Σέμπρουν, ο τεράστιος τροχός Ferris, ο Οίκος των Πεταλούδων ή ακόμη σε ένα ιστορικό τραμ!

 

 

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *