Hotspot 1020 Viena

Hotspot 1020 Viena

Download Video (mp4, 127MB)

Districtul 2 poartă numele de Leopoldstadt („Oraşul lui Leopold") şi se află împreună cu districtul 20 pe o insulă între Dunăre şi Canalul Dunării, fostul afluent al râului. De abia de la regularizarea cursului Dunării (1870-75) „Oraşul lui Leopold" este protejat de inundaţiile provocate de fluviu. Peste o treime din district constă în spaţii verzi precum vastul Prater, fost domeniu imperial de vânătoare, şi parcul Augarten.

În ultimii 300 de ani Leopoldstadt a fost zona urbană vieneză cea mai dens populată de evrei. Pe aşa-numita insulă Mazzes trăiau în special familiile evreieşti sărace, înghesuite într-un spaţiu foarte strâmt. În apropierea Cartierului Carmeliţilor (Karmeliterviertel) de astăzi se afla ghetoul din   Untere Werd, care la sfârşitul secolului 17 a fost distrus în a doua deportare majoră a evreilor sub împăratul Leopold. În ciuda tuturor represiunilor districtul 2 a redevenit până la Holocaust un centru al vieţii evreieşti. După ce comunitatea odată înfloritoare a fost aproape nimicită de crimele naţional-socialismului, astăzi în districtul 2 există din nou o comunitate evreiască mică şi încrezătoare în forţele proprii, zece sinagogi şi mai multe magazine evreieşti.

În anii precedenţi extinderea metroului a contribuit destul de mult la valorificarea clară a districtului.  Lângă Messe şi Prater după „Cartierul Doi" cu clădiri de birouri şi case rezidenţiale se întinde noul campus al Universităţii de Economie. De asemenea, şi spaţiul fostei Gări de Nord reprezintă una dintre cele mai mari zone urbane în dezvoltare ale Vienei. Localuri, magazine şi o scenă culturală activă transformă regiunea din jurul Pieţei Carmeliţilor, Canalului Dunării şi al parcului Augarten în noua zonă trendy a Oraşului lui Leopold.

Vă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

Tel Aviv Beach

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *