Briză proaspătă pentru gurmanzi

 

În primăvara 2011 se deschide pensiunea Plachutta bei der Oper care constituie deja al cincilea restaurant din familia gastronomică vieneză Plachutta. Localele Plachutta au devenit loc de pelerinaj pentru iubitorii legendarului Tafelspitz (rasolul tradiţional austriac), o delicatesă a bucătăriei vieneze. Rasolul de vită „fiert" se serveşte într-o supă alături de multe garnituri fine precum cartofi fierţi şi rumeniţi, sos de arpagic, hrean cu măr, fasole verde cu mărar sau cremă de spanac. În noua pensiune de lângă operă accentul se va pune nu atât de mult pe Tafelspitz, cât pe „ceilalţi" clasici ai bucătăriei vieneze precum şniţelul vienez şi prăjiturile.

În hotelul de lux de cinci stele Palais Coburg Residenz din centrul vienez se serveşte din nou mâncare aleasă. Restaurantul gourmet închis din ianuarie 2009 se va deschide în primăvara 2011 reclădit şi sub conducere nouă. Bucătar-şef este renumitul bucătar german Silvio Nickol, care anterior a fost premiat la hotelul-palat Velden cu două stele Michelin.

Modernul restaurant „Neni", localizat în piaţa Naschmarkt, s-a extins cu încă o locaţie. De la sfârşitul lui 2010 aceasta îşi are reşedinţa într-o clădire turn creată de Jean Nouvel, lângă Canalul Dunării. Neni im Zweiten se află acolo în spaţiile lanţului german de design „Stilwerk" şi oferă mâncăruri din bucătăria israeliano-orientală precum şi o brutărie proprie. La etajele de mai sus este situat hotelul de lux Sofitel Vienna Stephansdom, în a cărui restaurant Le Loft ,de la ultimul etaj, se servesc mâncăruri din bucătăria austriacă şi franceză după conceptul bucătarului premiat cu trei stele Michelin, Antoine Westermann.

Neni im ZweitenVă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

Neni im Zweiten

 

 

 

 

 

Vă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

Palais Coburg

Plachutta bei der Oper

Walfischgasse 5-7, 1010 Wien
www.plachutta.at

Palais Coburg Residenz

Coburgbastei 4, 1010 Wien
www.palais-coburg.com

Neni im Zweiten

Praterstrasse 1, 1020 Wien
www.neni.at

Le Loft

Sofitel Vienna Stephansdom
Praterstrasse 1, 1020 Wien
www.sofitel.com

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *