Feestweken in Wenen

U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

 

 

 

 

 

 

Centraal in het muzikale programma tijdens de Feestweken staat Giuseppe Verdi. Zijn opera „Rigoletto" wordt uitgevoerd in het Theater an der Wien en is de opmaat voor een trilogie: in 2012  „La Traviata" en in het Verdi jaar 2013 met „Il Trovatore". Ook is er een uitvoering van  „Wüstenbuch" door de Oostenrijkse dirigent Beat Furrer in de Halle E in het MuseumKwartier. Op een bijzondere locatie - het Karlsplatz plein voor de Karlskirche - wordt het stuk Oresteïa van de  Griekse dirigent Iannis Xenakis in een opvoering van Carlus Padrissa (bekend van de theatergroep La Fura dels Baus) ten gehore gebracht. In het winkelcentrum Donau Zentrum zal het Radio Symfonie Orkest onder leiding van de Cornelius Meistert het stuk Into the City van de Oostenrijkse componist Bernhard Gander opvoeren.

Het theaterprogramma omspant vele continenten met opvoeringen uit Groenland, Kazachstan, Mali en Columbia. Japan is met drie producties vertegenwoordigd en uit Bogota komt een „Doku-Performance", een mengeling van carnaval en de drugsoorlog. De Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó toont zijn visie op mensensmokkel en de porno industrie op de laadvloer van twee vrachtauto's en de uit Reykjavik afkomstige groep Kviss Búmm Bang laat bezoekers op hun aanwijzingen meespelen.

Ook bekende regisseurs geven acte de presence - de Amerikaanse theater Peter Sellars leest  voor uit het werk van de Literatuur Nobelprijs winnaar Toni Morrison.en Patrice Chéreau bespreekt twee toneelstukken van de Noorse schrijver Jon Fosse. Frank Castorf bewerkt de roman 'De Speler' van Dostojevski. Entree is gratis op de openingsdag 13 mei op het Raadhuisplein.

Wiener Festwochen

13.5.-19.6.2011
www.festwochen.at

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *