Het Museumkwartier viert feest

U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

MuseumsQuartier

 

 

 

 

 

Tien jaar geleden opende het Museumkwartier (MQ) in Wenen - op een oppervlakte van 60.000 m² bevinden zich verschillende grote musea waaronder het MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien), het Leopold Museum, Kunsthalle Wien en een aantal kleinere musea en instellingen zoals het Zoom kindermuseum, het Architectuurcentrum Wenen en het danskwartier Wenen.

De festiviteiten in het kader van het 10-jarig bestaan beginnen op 6 mei 2011 met de 'Europadag' en een Europafeest met nationale en internationale cultuurprojecten. Een dag eerder starten de Zomer in het Museumkwartier activiteiten met gratis jeu-de-boule banen,  optredens van DJ's en natuurlijk weer het markante plastic relax meubilair op het plein waar jongeren de hele zomer vertoeven. Op 30 juni wordt het jubileumjaar met een openlucht evenement officieel herdacht..

Daarnaast wordt het O-Töne literatuurfestival georganiseerd dat op 20 juni geopend wordt met een lezing door Péter Esterházy. gevolgd door lezingen en voordrachten iedere donderdagavond in de maanden juli en augustus.

Ook zijn in deze maanden in het Museumkwartier filmvoorstellingen georganiseerd door het filmfestival 'frame[o]ut' met en zijn er dansvoorstellingen georganiseerd door het dansfestival 'ImPulsTanz' - de eerste voorstelling is 14 juli te bekijken.

U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

ImpulsTanz

MuseumsQuartier

Museumsplatz 1, 1070 Wenen
www.mqw.at

L'Estate al MQ, 5.5-30.9.2011

O-Töne

7.7.-25.8.2011
Voreröffnung : 20.6.2011
www.o-toene.at

frame[o]ut, digital summer screenings

8.7.- 27.08. 2011, 21.30-24
MuseumsQuartier Wenen
www.frameout.at

ImPulsTanz

14.7.-14.8.2011
www.impulstanz.com

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *