Groei aantal hotelbedden

De jongste aanwinst in de accommodatiesector is het Sofitel Vienna Stephansdom dat december verleden jaar zijn deuren opende. Het vijfsterren hotel is centraal gelegen langs het Donaukanaal  en de opvallende bouwwerk met veel glas en staal is naar een ontwerp van de bekende Franse architect Jean Nouvel. Het hotel telt 182 kamers en suites en het uitzicht van het restaurant Le Loft op de 18e verdieping is imponerend. Aan het hoofd van de keukenbrigade staat chef Antoine Westermann die door Michelin ooit drie sterren kreeg voor zijn kookkunsten in restaurant Le Buerehiesel in Straatsburg.

De verf ruikt bij wijze van spreken nog - zo nieuw is het  Shangri-La Wenen hotel. Het 5-sterren hotel zal 400 kamers tellen en is gevestigd in een mooi historisch gebouw aan de Ringstraat. Naast de ruime kamers zal  het hotel kunnen pronken met het grootste hotelzwembad  van de stad. Ook in dit hotel-restaurant staat een topkok in de pannen te roeren: de Oostenrijker Joachim Gradwohl die tot voor kort zeven jaar de leiding had over restaurant Meinl am Graben (drie Gault Millau sterren).

Binnenkort start de bouw van het Hotel im Palais Schwarzenberg dat naar verwachting in 2012 opent met 200 kamers. .Het pand - waar reeds een hotel gevestigd was-  wordt volledig gerenoveerd en tevens voorzien van een spa- en wellnessgedeelte. Bouwwerkzaamheden voor het nieuwe Palais Hansen Kempinski Vienna zijn in volle gang - dat in 2012 met 300 bedden zijn deuren opent in een historisch pand aan de Ringstrasse.

Sofitel Vienna Stephansdom

Praterstrasse 1, 1020 Wenen
www.sofitel.com

Shangri-La

Schubertring 5-7, 1010 Wenen
www.shangri-la.com

Hotel im Palais Schwarzenberg

Schwarzenbergplatz 9, 1030 Wenen

Palais Hansen Kempinski Vienna

Schottenring 20-26, 1010 Wenen

 

Teilen, bewerten und Feedback
Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *