Vienna Media News

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Bécs sajtóinformáció – 2020. ősz és tél Újdonságok a bécsi gasztronómiából

Bécsben egy új múzeumnak természetesen egy új vendéglátóhelyre is szüksége van. A 2020. május végén megnyitott Albertina modern, Bécs legújabb kortárs művészeti múzeuma a terasszal is rendelkező Ludwig & Adele Cafénak köszönhetően egy olyan múzeumi kávézóval gazdagodott, amely a hétvégéken ideális helyszín egy brunch-ra. Szép idő esetén akár a Karlsplatzra nyíló teraszon is helyet foglalhatnak a vendégek.

Az 1. kerületben található Dino’s Apothecary bár az 1970-es évek amerikai bárjai előtt tiszteleg cseresznyefa- és sárgaréz-enteriőrrel. A tanult gyógyszerész és többszörösen kitüntetett bármixer által vezetett bár a klasszikusok italok mellett olyan különleges kreációkkal is büszkélkedhet, mint a saját készítésű tonik vagy a tafelspitz (azaz a bécsi főtt marhafartő) italként történő interpretációja. A minőségi koktélkultúra mellett kötelezte el magát a városközpontban, a Bäckerstraßéban található Kleinod Prunckstück bár is. A berendezés az amerikai bárok hagyományait őrzi, a nyitásra pedig 30 új italt alkottak a tulajdonosok.

Noble Savage néven nyitottak meg egy kis éttermet a belvárosban, kifejezetten kísérletező kedvű konyhával. Minőségi és lehetőség szerint regionális hozzávalók jelentik az alapot, amelyekből ambiciózus és meglepő ételek születnek. Az 1. kerületben, a meglepően nyugodt fekvésű Heiligenkreuzerhof bejáratánál nyitották meg a Boxwood éttermet. A kínálatban elsősorban osztrák ételek szerepelnek és a konyha nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok minőségére és származási helyére.

A 2. kerületben, a Paterstraßéban található Dogenhof kulináris koncepciója a közvetlenül mellette található Supersense étteremtől származik és legalább annyira szokatlan is. A nyitott tűzhellyel és kemencével is rendelkező konyha az étterem közepén található, a kínálatban „igazán jó ételek és italok szerepelnek”. Külön bónusz jár a helyszínért: a Supersense és a Dogenhof étterem egyaránt egy olyan épületben található, amely a velencei Palazzo Ca’ d’Oro mintájára készült. Szintén nagyszerű helyen található a Sperling im Augarten, mégpedig a barokk Augarten kastélyban, amely az azonos nevű porcelánmanufaktúrának és múzeumnak is otthont ad. Az ízletes ételeket szép idő esetén a csodás és tágas kerthelyiségben is elfogyaszthatják a vendégek.

Egy további különleges újranyitás egy igazán nem mindennapi bécsi helyszínen: a Belvedere 21 újjáalakította a bárját. A puha, sötétkék fotelekkel és túldimenzionált állólámpákkal berendezett Lucy Bar longdrinkeket, koktélokat és ízletes snackeket kínál. A Karl Schwanzer építész által az 1958-as Brüsszeli Világkiállításra tervezett épületben az osztrák és nemzetközi kortárs művészet, film és zene is helyet kapott.

Az új Schlawiener a 4. kerületben modern vendéglőként tekint magára. A kedvelt Freihaus-negyedben található étteremben bécsi konyha működik, helyenként egy kis ázsiai tónussal. A 6. kerületben, a Naschmarkt közelében található Beethoven boutiquehotel egy saját bárt nyitott. Az építész, Gregor Eichinger által tervezett Bar Lvdwig a tradicionális bárkultúra és a kortárs dizájn meglepően hangulatos és merész kombinációját alkotja. A szintén a 6. kerületben, egy egykori légvédelmi toronyban található Tenger Háza étteremmé alakította át a padlását. A 360° Ocean Sky az ízletes fogások mellett nagyszerű kilátást is kínál Bécsre.

Az Adlerhof a Burggasséban egy legendás, sokáig működő bécsi vendéglő újjáélesztett változata. A divatos üzleteiről és éttermeiről ismert 7. kerülethez illően az újragondolt lokál egy vendéglő, kávézó, bár és szatócsbolt konglomerátumaként nyitott meg számtalan érdekes retró dologgal.

Az elővárosi Währing kerületben található Berger & Lohn a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend. A stílusos és művészi enteriőrben klasszikus bécsi ételeket kínálnak egy kis olasz és párizsi felhanggal.

A Dunán túl, a 22. kerületben található új Brunchhouse am Irissee étteremben csütörtöktől vasárnapig nagyszerű és változatos villásreggelik kaphatóak a világ különböző tájairól: a kínálat a bécsi reggelitől (sonka, tojás, zsemle, lekvár), New Yorkon át (füstölt lazac, avokadó) egészen Alexandriáig terjed (falafel és társai). Varázslatos a környezet is, az étterem egy tó partján, a Duna-parkban található Korea Kultúrházban kapott helyett.

A Covid-19-intézkedések miatt az éttermek helykínálata korlátozott lehet, ezért mindenképp ajánlott asztalt foglalni!

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364