Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 12/2020 Vienna Showcase – tururi virtuale prin muzeele vieneze

Tururi virtuale ale celor mai interesante atracții artistice și culturale ale Vienei: asta este Vienna Showcase, un eveniment în format digital al WienTourismus, care poate se poate desfășura și în vremuri de pandemie. Pe 04.12.2020 a avut loc la Muzeul Sigmund Freud cel mai nou episod al acestei serii de transmisiuni live, în fața unui public format din jurnaliști și reprezentanți ai industriei turismului. WienTourismus a participat cu VIENNA SHOWCASE Sigmund Freud Museum și la Art Basel OVR: Miami Beach, cea mai importantă expoziție internațională de artă contemporană, care a transmis evenimentul live pe site. A putut fi urmărit un tur ghidat, făcut de directoarea Monika Pessler prin muzeu (aflat pe strada Berggasse 19), care a fost redeschis în vara anului 2020. Turul a fost urmat de o discuție live în biblioteca muzeului, pe tema „Art, Analysis and Public Health“.

Proiectul pilot al „Vienna Showcase“ a avut loc în iulie 2020 la Muzeul Leopold, dar doar pentru piața chineză. Primul episod transmis la nivel global a fost produs pe 05.10.2020 în cadrul expoziției

„Beethoven emoționează“ la Muzeul de Istoria Artei (KHM). Aproximativ 150 de jurnaliști și reprezentanți ai industriei turismului din SUA până în Europa și India au urmărit evenimentul online. După salutul directoarei Muzeului de Istoria Artei, Sabine Haag și a directorului WienTourismus Norbert Kettner, curatorul Jasper Sharp a făcut un tur ghidat prin expoziție, pe care vestitul muzeu vienez o prezintă până la data de 24.01.2021, cu ocazia aniversării a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven. Pentru luna februarie este planificat un nou episod al „Vienna Showcase” în cel mai recent muzeu vienez de artă contemporană - Albertina modern.

După preview-ul exclusiv pentru presa internațională și industria turismului, fiecare episod „Vienna Showcase“ este prezentat și celor peste 20.000 de membrii ai platformei internaționale B2B a Wien Tourismus Vienna Expert Club International și ajunge, astfel, la multiplicatori din industria media și turistică din peste 17 piețe de interes. De când Viena este deconectată de majoritatea piețelor ei turistice de proveniență din cauza restricțiilor de călătorie și a anulării zborurilor, WienTourismus și-a mutat o parte din activitate în mediul online. Seria de evenimente live „Vienna Showcase” este una dintre nenumăratele activități de marketing, cu care Viena va rămâne în mințile oamenilor. „În mod normal, la fiecare două zile are loc un eveniment WienTourismus undeva în lume, în prezent suntem în contact cu partenerii și clienții noștri prin livestream”, subliniază Norbert Kettner, directorul WienTourismus. „Știm ce putere au imaginile și cât este de important să arătăm lumii, că și în aceste vremuri deosebit de grele Viena are o activitate culturală importantă și că o va avea și după pandemie. Vom continua să lucrăm pentru turismul vienez până când vom avea din nou o creștere!”

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364