Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 12/2020 Un concert pentru milioane de oameni

Pe 1 ianuarie 2021 Riccardo Muti va sta în fața pupitrului de dirijor al „Sălii de Aur” a Asociației Muzicale Vieneze (Musikverein) și va conduce cel mai cunoscut concert din lume – și în vremurile pandemiei de coronavirus, însă fără public. „Ar fi imposibil să nu organizăm concertul”, a declarat directorul Filarmonicii Daniel Froschauer pentru postul de radio austriac ORF, având în vedere cele 40 de milioane de spectatori la nivel internațional: „Pentru mine concertul reprezintă un mesaj pentru întreaga lume”. Programul concertului, care se concentrează pe lucrările dinastiei Strauß și care a fost stabilit încă din luna februarie, rămâne neschimbat.

O noutate este că telespectatorii din întreaga lume vor avea ocazia să aplaude Filarmonica Vieneză live pe 1 ianuarie 2021. Cei care se vor înregistra pe site-ul www.mynewyearsconcert.com vor putea urmări transmisiunea în direct pe computer, tabletă sau smartphone, iar aplauzele lor vor fi auzite prin sistemul de sonorizare live în sala Asociației Muzicale Vieneze și prin transmisiunea postului de radio ORF.

Riccardo Muti este un dirijor cu strânse legături muzicale cu Filarmonica din Viena. Muti a mai dirijat Concertul de Anul nou și în 1993, 1997, 2000, 2004 și 2018, astfel că anul acesta o va face pentru a șasea oară. În programul muzical alert și contemplativ deopotrivă se regăsesc lucrări muzicale din bogatul repertoriu al dinastiei Strauß și a contemporanilor ei și va fi transmis în peste 90 de țări.

Sala Mare a Asociației Muzicale Vieneze, numită și Sala de Aur, nu este considerată doar una dintre cele mai frumoase săli din lume, ci și una dintre sălile de concerte cu cea mai bună acustică la nivel mondial. Pentru Concertul de Anul Nou „templul muzicii” va fi împodobit cu superbe decorațiuni florale.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364