Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Bécs sajtóinformáció – 2020. december A Vienna Showcase bejárja a bécsi múzeumokat

Virtuális túrák Bécs művészeti és kulturális kínálatának aktuális fénypontjaihoz: a Bécsi Turisztikai Hivatal új digitális eseménye, a Vienna Showcase mindezt járványidőszakban is lehetővé teszi. A nemzetközi újságírókból és turisztikai szakemberekből álló közönségnek 2020. december 4-én, a Sigmund Freud Múzeumban tartották az új livestream-sorozat legújabb epizódját. A Sigmund Freud Múzeumból közvetített VIENNA SHOWCASE egyidejűleg a Bécsi Turisztikai Hivatal hivatalos hozzájárulása is volt a kortárs művészetek legfontosabb nemzeti kiállításának számító Art Baselhez (Art Basel OVR: Miami Beach), ami a honlapján keresztül élőben adta az eseményt. Az igazgatónő, Monika Pessler által tartott digitális tárlatvezetés során bemutatták a 2020 nyarán újranyitott és teljesen felújított Sigmund Freud Múzeumot (Berggasse 19), ezt pedig egy pódiumbeszélgetés követte a múzeum könyvtárában, a művészet, terápia és mentális egészség témakörében.

A Vienna Showcase pilótaprojektjére 2020 júliusában került sor a Leopold Múzeumban, kizárólag a kínai piacra korlátozva. Az első globális közvetítést 2020. október 5-én tartották a Kunsthistorisches Museum Beethoven moves című kiállításáról. Az Amerikai Egyesült Államoktól Európán át egészen Indiáig több mint 150 újságíró és turisztikai szakember követte figyelemmel az online közvetítést. A vendégeket Sabine Haag, a Kunsthistorisches Museum igazgatója, valamint Norbert Kettner, a Bécsi Turisztikai Hivatal igazgatója köszöntötte – ezután Jasper Sharp, a kiállítás társkurátora vezette végig a nézőket a kiállításon. A 2021. január 24-ig látható kiállítással a bécsi múzeum Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg a zeneszerző születésének 250. évfordulójának alkalmából. 2021 februárjára már a Vienna Showcase újabb epizódját is tervezik, mégpedig a kortárs művészetek új bécsi múzeumából, az Albertina modernből.

A Vienna Showcase epizódjait a nemzetközi sajtó és turisztikai szakma számára tartott exkluzív bemutatót követően elérhetővé teszik a Vienna Expert Club International tagjainak is – a Bécsi Turisztikai Hivatal több mint 20 000 tagot számláló nemzetközi B2B-platformja több mint 17 ország újságíróit és turisztikai szakembereit éri el. Amióta az utazási korlátozások és a törölt repülőjáratok elvágták Bécset a legfontosabb küldőországoktól, a turisztikai hivatal áthelyezte akciói egy részét az online térbe. A Vienna Showcase élő közvetítés-sorozat egyike azon marketingaktivitásoknak, amellyel Bécs megpróbál továbbra is megragadni az emberek emlékezetében. „Normális esetben minden második nap megrendezésre került valahol a világban a Bécsi Turisztikai Hivatal egy-egy rendezvénye, most pedig livestream segítségével tartjuk a kapcsolatot a vendégeinkkel és a partnereinkkel” – hangsúlyozza Norbert Kettner, a Bécsi Turisztikai Hivatal igazgatója. „Ismerjük a képek erejét és azt is tudjuk, milyen fontos most megmutatni a világnak, hogy Bécsben az aktuális helyzet ellenére is aktív kulturális élet folyik – és ez a járványt követően is így lesz. Továbbra is dolgozunk Bécs látogatógazdaságán (Visitor Economy) és reméljük, hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.”

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364